loading ...
EN
GRIPĂ sau NU?

GRIPĂ sau NU?

13.12.2019
Oamenii se îmbolnăvesc de gripă la orice vârstă. Însă celui mai mare risc sunt supuse femeile însărcinate, copii cu vârsta până la 5 ani, oamenii în etate și persoanele cu imunitatea scăzută, precum și personalul medical. Dintre cele 4 tipuri de virusuri gripale – А, В, С, D, epidemiile sezoniere sunt cauzate de tipul А, în special, de subtipul său – H1N1, care a cauzat pandemia gripei în anul 2009.
 
La majoritatea oamenilor, gripa trece în decurs de 7-10 zile. Dar de multe ori, duce la complicații grave și chiar la moarte. Acest lucru se întâmplă în special la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.
 
CUM STABILIM DIAGNOSTICUL
  • În primul rând, medicii iau în considerare acuzele pacienților de exemplu: ridicarea bruscă a temperaturii, tusea, dureri de cap, în  gât și dureri  musculare. Apoi, pentru a confirma  posibilul diagnostic de gripă sau o altă infecție medicul recomandă pacientului anumite teste rapide de laborator (expres - test).
PENTRU PRIMA DATĂ ÎN MOLDOVA
  • În laboratorul medical Alfa Diagnostica a fost implementat cu succes testul unical Xpert Flu / RSV pentru diagnosticul molecular al gripei, care este capabil să detecteze cu exactitate și rapid ambele tipuri de virusuri gripale – A, B. În plus față de virusul gripal, testul este deasemenea capabil să detecteze virusul sincițial respirator, care provoacă simptome asemănătoare gripei, ceea ce face dificilă distincția dintre ele. 
  • Xpert Flu / RSV îl ajută pe medic nu doar în tactica de tratament, dar, de asemenea pentru a evita administrarea medicamentelor inutile! 
KNOW-HOW
  • Până în prezent, testul Xpert Flu / RSV prin capacitățile sale  de diagnostic, este cel mai bun din lume, în comparație cu alte teste utilizate pentru diagnosticul gripei și virusul sincițial respirator.
 
Xpert Flu / RSV aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană (CE-IVD),
precum și de autoritatea americană de reglementare – FDA (Food and Drug Administration).

 
  • Timpul său de execuție este de doar 3 ore!
  • Materialul biologic cercetat este frotiul dinnas sau orofaringe.
  • Prețul testului este  – 2 000 lei
 
IMPORTANT!
Pregătire specială pentru efectuarea acestui test nu este necesară(însă înainte de efectuarea analizei nu se recomandă utilizarea spray-urile nazale).
Pacienților, ce l-i sa prelevat proba pentru analiză în laboratorul central de pe strada N. Testemițanu, 21, primesc rezultatul în timp de 3 ore, în filialele laboratorului din Chișinău – în aceiași zi, filiala din Bălți – a doua zi.

GRIPĂ sau NU? - Alfa Diagnostica | Medical Laboratory

Alfa Diagnostica

medical laboratory

,Alfa Diagnostica, medical laboratory