încărcare ...
RO
Anticorpi Epstein-Barr virus EA IgG / NA IgG / VCA IgM / VCA IgG / VCA IgG aviditatea

Anticorpi Epstein-Barr virus EA IgG / NA IgG / VCA IgM / VCA IgG / VCA IgG aviditatea

Virusul Epstein-Barr este agentul cauzal al mononucleozei infecțioase (MI), şi la unii pacienţi este asociat cu limfomul Burkitt sau carcinomul nazo-faringian. Simptomele MI cuprind: febră, astenie şi fatigabilitate cronică, dureri în gât, mărirea ganglionilor limfatici regionali si hepatosplenomegalia. Diagnosticul diferențial trebuie să fie efectuat cu hepatitele virale, infecție cu citomegalovirus şi toxoplasmoză.
 
RĂSPUNSUL IMUN
Sintetizarea diferenţiată a diferitor tipuri de anticorpi reprezintă particularitatea răspunsului imun umoral la EBV, care include anticorpii către antigenul capsidei virale (VCA), antigenul precoce (EA) și antigenul nuclear (NA) al virusului.
 
Diagnosticul de laborator al infecției primare cu EBV este determinată de prezența VCA-IgM și VCA IgG, precum EA-IgG. Cu toate acestea, știm că VCA-IgM nu se produce la toți pacienții cu infecție primară (la 5% - lipsesc). Suplimentar, în cazuri rare, VCA-IgM pot fi determinate în sângele pacienţilor perioade îndelungate de timp după infecţie primară. Mai mult, la circa 30% dintre persoanele infectate cu EBV anticorpii la NA-IgG, care indică pastinfecţia, pot lipsi din start sau pot să dispară pe parcursul vieţii datorită ex. Imunosupresiei.

Pentru diferențierea cazurilor atipice de infecţie primară și pastinfecţie se recomandă utilizarea definiției indicelui de aviditate VCA-IgG faţă de proteina capsidei virale.
 
În stadiile incipiente ale infecției se determină VCA-IgM (dispariţie din circulaţie timp de 1-3 luni) și VCA-IgG (se păstrează în circulaţie pe viaţă). Mai târziu apar EA-IgG (dispar din circulaţie timpde câteva luni – un an). Prezența EA-IgG corelează slab cu infecția primară, dar este frecvent folosită ca markerul reactivării infecţioase.
 
Anticorpii NA IgG se determină în circulaţie numai peste 3-6 luni după infecţie iniţială (rămân detectabili pe viaţă). În caz de imunosupresie sau infecţie cronică cu EBV aceşti anticorpi pot să nu se determină în sângele pacientului infectat.

Atenţie!
Eficiență informativă și diagnosticare este îmbunătățită, în timp ce determinarea anticorpilor la toate proteinele virale care nu pot detecta numai prezența agentului patogen, dar, de asemenea, pentru a diferenția infecția cu EBV pas (vezi. tabelul)
 
DIFICULTĂŢILE DIAGNOSTICULUI DE LABORATOR
În cazuri particulare rezultatele serologice negative nu exclud o infecție acută:
  • Depistarea diagnosticul serologic este problematică, în special, la copiii mici (0-4 ani) (imunitatea subdezvoltată);
  • Aproximativ 20% din copiii mici diagnosticaţi clinic cu infecţie primară acută sunt negativi la toate testele pentru toți anticorpii anti-EBV;
  • Numai la 25% dintre copiii mici se determină IgM VCA în timpul fazei acute a maladiei.

Codul

MBI40

Preț și Timp analitic

Alfa Diagnostica | Analize Medicale | Anticorpi Epstein-Barr virus EA IgG / NA IgG / VCA IgM / VCA IgG / VCA IgG aviditatea

Anticorpi Epstein-Barr virus EA IgG / NA IgG / VCA IgM / VCA IgG / VCA IgG aviditatea

Anticorpi Epstein-Barr virus EA IgG / NA IgG / VCA IgM / VCA IgG / VCA IgG aviditatea