încărcare ...
RO
Analiza urinei permite să identificăm cauza inflamaţiei gâtului şi a plămânilor

Analiza urinei permite să identificăm cauza inflamaţiei gâtului şi a plămânilor

15.05.2019
Tusea, temperatura, slăbiciunea, transpiraţia, durerile în gât - fiecare persoană a întâlnit aceste simptome în viaţa sa. Cu toate acestea fiecare se tratează  cum poate. În mare parte ,,orbeşte’’. Cert e că fiecare ar dori să cunoască cauza bolii sau factorul  patogen.
 
Streptococul

Medicii cunosc bine că cea mai frecventă cauză în începutul unei inflamaţii a gâtului (faringită) se consideră pneumococul sau streptococul β-hemolitic din grupa A (Streptococus pyogenes). Iar în inflamaţia plămânilor (pneumonie) cea mai frecventă cauză se consideră alt streptococ (Streptococus pneumoniae).

Pericolul streptococului constă în faptul că el  frecvent provoacă complicaţii grave, care necesită spitalizare. De aceea, este inadmisibil să subestimezi severitatea lui.


Ştiinţa este puterea  

În prezent noi putem rapid  să constatăm cauza bolii!

Cum se identifică  streptococul
care provoacă inflamaţia plămânilor sau pneumonia?


Foarte simplu, în urină! Din focarul inflamaţiei,  părţile solubile  ale streptococilor sau antigenilor nimeresc în sânge, apoi în urină. Cu alte cuvinte, dacă se identifică antigenul streptococului în urină, se poate considera prezenţa lui în organism demonstrată. Iar în combinaţie cu simptomele prezente, aceasta este practic un diagnostic stabilit. S-a constatat că antigenii streptococului se identifică în urină aproximativ peste 2-3 zile după apariţia primelor  simptome. Deci, în această perioadă este bine de a se colecta analiza urinei pentru cercetare, chiar fără nici o pregătire.

Cum  se identifică streptococul
care provoacă inflamaţia gâtului  sau faringita?


Direct  din focar, de pe suprafaţa amigdalelor sau nazofaringe. Cu un beţişor special, se preia un frotiu din focarul inflamaţiei. Şi pe parcursul unei ore, rezultatul este gata!

Concluzie

În cazul apariției simptomelor enumerate mai sus, efectuați  aceste analize importante, arătaţi  rezultatul medicului dvs. de familie şi însănătoşiţi-vă.

Analiza urinei permite să identificăm cauza inflamaţiei gâtului şi a plămânilor - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical