încărcare ...
RO
​Boala zgârieturii de pisică

​Boala zgârieturii de pisică

19.03.2017
Împreună cu plăcerea pe care o dăruiesc dragele noastre animale de companie, pisicile, există riscul de a contacta o infecție care cauzează boala zgârieturii de pisică, sau felinoza. Microbul care provoacă felinoza se numește Bartonella henselae. El intră în corpul uman din saliva pisicii prin piele vătămată sau prin conjunctiva ochiului.
 
Mersul bolii
De cele mai dese ori, peste 1-2 săptămâni în locul zgârieturii în procesul de vindecare apare un abces, iar după altele 1-2 săptămâni se măresc și devin dureroși ganglionii limfatici. Și anume acei ganglioni, care se află în apropierea mușcăturii sau zgârieturii. Apropo, în afară de cele locale, pot apărea și alte simptome: slăbiciune, dureri de cap, stare generală de rău, febră. Adică ca în timpul gripei.
 
Diagnostic
La stabilirea diagnosticului ajută un test de laborator special care detectează anticorpii de 2 clase (IgM și IgG) ai microbului. De asemenea, este important faptul că această analiză poate fi realizată foarte repede, într-o zi.
 
De cele mai dese ori, boala trece singură, însă uneori este nevoie de ajutorul unui medic și de tratament.
 
În concluzie
Oricât de atenți nu am fi cu prietenii noștri pufoși, pericolul de a fi zgâriat totuși există. Iar dacă acest lucru s-a întâmplat, spălați rana cu apă, tratați-o de peroxid de hidrogen și ungeți-o cu verde de briliant sau cu iod.

​Boala zgârieturii de pisică - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical