încărcare ...
RO
​Ce ne poate spune analiza despre funcționarea pancreasului

​Ce ne poate spune analiza despre funcționarea pancreasului

25.06.2018
Fără îndoială, medicii au motive serioase atunci când încep să ne interzică consumul unor alimente care, anterior, ne făceau mare plăcere. Unul dintre aceste motive este pancreatita. În lumea fast-food-ului și altor alimente nesănătoase, pancreatita, din păcate, nu este o raritate. Și nu trebuie să ne mințim pe noi înșine, luând enzime pancreatice după fiecare masă.

Greața, durerile abdominale, disconfortul intestinal, scăderea în greutate. Desigur, aceste simptome ne duc cu gândul la o problemă a sistemului digestiv. Însă, cel mai important, diagnosticul de laborator ne vine din nou în ajutor, stabilind cu exactitate dacă funcția digestivă a pancreasului este sau nu afectată. În acest scop, se examinează conținutul în masele fecale a așa-numitei elastaze pancreatice. Interesant este că acest examen poate fi efectuat chiar și pe fundalul administrării de preparate enzimatice.

Așadar, cu cât mai mic este conținutul elastazei în masele fecale, cu atât mai rău funcționează pancreasul și, prin urmare, cu atât mai multă atenție trebuie să îi acordați. Analiza se efectuează în termen de 2 zile lucrătoare și pentru aceasta trebuie să aduceți la laborator mase fecale colectate într-un container special.

La momentul actual acest test este cel mai bun, un fel de „standard de aur”, în diagnosticarea funcției exocrine a pancreasului. 

​Ce ne poate spune analiza despre funcționarea pancreasului - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical