încărcare ...
RO
Cea mai sigură tehnologie de diagnostic al hepatitelor virale

Cea mai sigură tehnologie de diagnostic al hepatitelor virale

09.12.2019
Astăzi, mii de pacienți din Moldova care suferă de hepatita B și C primesc tratament antiviral modern. Un indicator al eficacității tratamentului este scăderea cantității de virus în sânge, până la dispariția completă a acestuia (imposibil de determinat prin teste de laborator). În acest scop, și în conformitate cu protocoalele clinice, medicii recomandă ca pacienții să efectueze teste care măsoară concentrația virusului sau așa numita încărcare virală. Însă, acest subiect conține caracteristici importante.
 
CONFORM  RECOMANDĂRILOR MONDIALE

Pentru a evalua corect încărcarea virală la un pacient care primește tratament antiviral, medicul trebuie să recomande doar acelea laboratoare care utilizează tehnologii ce pot măsura concentrații foarte mici de virus, și anume:
  • Pentru hepatita B: 10 UI/ml sau mai puțin (cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai sensibil testul).
  • Pentru hepatita C: 15 UI/ml sau mai puțin (cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai sensibil testul).
Explicație: UI/ml – Unități internaționale pe mililitru.
 
ASTĂZI ÎN MOLDOVA

Laboratoarele medicală măsoară încărcarea virală folosind diferite tehnologii cu limite de detecție diferite: de la 10 la 150 UI/ml.
De asemenea, variază: timpul de efectuare ( de la 3 la 14 zile lucrătoare) și prețul testelor ( de la 1400 la 1760 lei).
 
KNOW-HOW

Pentru prima dată în Moldova și numai în laboratorul medical Alfa Diagnostica, este implementată cu succes cea mai avansată tehnologie care poate detecta concentrații de virus ultra-scăzute: pentru hepatita B – 3.2 UI/ml, pentru hepatita C – 4 UI/ml. Mai mult, pentru fiecare dintre teste, timpul de efectuare este de doar 2 ore, iar prețul este de – 2 000 lei.
 
IMPORTANT!

Pregătire specială pentru efectuarea acestui test nu este necesară. Pacienților, ce l-i sa prelevat sânge pentru analiză în laboratorul central de pe strada N. Testemițanu, 21, primesc rezultatul în timp de 2 ore, în filialele laboratorului din Chișinău – în aceiași zi, filiala din Bălți – a doua zi.

Cea mai sigură tehnologie de diagnostic al hepatitelor virale - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical