încărcare ...
RO
​Cum se poate demonstra boala inflamatorie a intestinului?

​Cum se poate demonstra boala inflamatorie a intestinului?

19.02.2017
Cu 110 ani în urmă, celebrul om de știință rus Ilia Mecinikov l-a numit organul cel mai important al sistemului imunitar, afirmând că microbii care îl populează determină dezvolatea fizică și spirituală.
Intestinul. Probabil nu există un om care cel puțin o dată în viață nu a avut probleme cu el. Colicile, constipație, diaree. Însă toate acestea sunt simptome, iar a găsi rădăcina problemei, cauzele, poate fi foarte dificil.
Una dintre problemele frecvente ale intestinului este inflamația. Până nu demult, știința nu avea posibilități de depistare rapidă și sigură a acesteia.
Pacienții făceau numeroase analize la disbacterioză, unii treceau neplăcuta procedura de colonoscopie, rezultatele căreia de asemenea nu întotdeauna clarificau situația.
În cele din urmă, a fost descoperită o proteină, apariția căreia în materiile fecale indica clar asupra prezenței inflamației. Proteina a fost denumită calprotectina și a făcut o revoluție liniștită în gastroenterologie. Medicilor le-a devenit mai simplu să stabilească diagnosticul corect – este suficient ca pacientul să aducă materiile fecale pentru investigare.
Boala Crohn, colita ulceroasă nespecifică, boala celiacă – aceasta este o listă incompletă a bolilor, în cazul cărora a fost depistat conținutul crescut de calprotectină în materii fecale.
Mai mult, reducerea conținutului de calprotectină în timpul tratamentului este o dovadă clară a alegerii corecte de către medicul curant a tratamentului bolii intestinale.

​Cum se poate demonstra boala inflamatorie a intestinului? - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical