încărcare ...
RO

Cvartetul fatal

09.04.2017
Se spune că paza bună trece primejdia rea. Acest lucru se aplică pe deplin sindromului metabolic. Pentru o persoană care este departe de medicină acest termen este dificil de înţeles. Dar să începem cu începutul.
 
Cunoaşteţi de ce SM se numeşte de asemenea cvartetul fatal? Deoarece combinaţia a patru lucruri – greutatea, tensiunea arterială, glucoza şi colesterolul crescute – duce la probleme serioase cu sănătatea. Mai mult, sindromul metabolic influenţează direct calitatea şi durata vieţii. Şi acest lucru nu poate fi subestimat.
 
Când este cazul să ne gândim că am putea avea SM? Faceţi câţiva paşi simpli.  Măsuraţi circumferinţa taliei şi tensiunea arterială. Notaţi aceste date. Adresaţi-vă la laborator pentru a vi se preleva pe nemâncate probele la glucoză şi colesterol.
 
Acum analizaţi rezultatele obţinute
 
   Circumferinţa taliei la femei nu trebuie să depăşească 80 cm, la bărbaţi – 92 cm
   Tensiunea arterială – în medie 120 pe 60
   Glucoza – până la 5,5 mmol/l
   Colesterol – până la 5,2 mmol/l

Dacă toţi indicii corespund normei – puteţi să nu vă faceţi griji. În caz contrar, adresaţi-vă la medic.
 
O recomandare în încheiere

Organizaţi viaţa şi alimentaţia dvs. astfel, încât greutatea, tensiunea, glucoza şi colesterolul să vă fie întotdeauna în normă. Pentru aceasta, va trebui să depuneţi anumite eforturi. Căci, cum a spus cândva Marcel Proust, viaţa este efortul depus de-a lungul timpului.

Cvartetul fatal - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical