încărcare ...
RO
Dar dacă e boala celiacă?

Dar dacă e boala celiacă?

19.12.2017
Pentru mulți dintre noi, termenii "boala celiacă" sau "enteropatia cu gluten" nu vorbesc nimic. Boala perfidă nu se ia întotdeauna în considerare, ca urmare, persoanele,  la care diagnosticul de boală celiacă este ocolit, continuă să sufere „nu este clar de ce.“
 
Esența problemei
  • Glutenul (componente de grâu, secară și orz) pe fondalul predispoziției genetice  provoaca leziuni la nivelul intestinului subțire, având ca rezultat dereglarea absorbției nutrienților în intestin (malabsorbţie).
Boala celiacă se poate dezvolta la oameni predispuși genetic, după ce încep să mănânce alimente, care conțin gluten. Probabilitatea apariției acesteia crește dramatic în familiile, în care există deja pacienți cu boală celiacă.
 
Acordați atenție acestor simptome. Poate e vorba de boala celiacă
  • Copiii mici suferă de diaree cu miros fetid, vărsături fără cauză, mănîncă rău și pierd în greutate. Ei devin iritabili, apatici, dorm rău, pierd interesul pentru mediu.
  • Copiii mai mari se plâng de dureri abdominale în zona ombilicului.
  • Adolescenții și adulții acuză oboseală cronică, iritabilitate, disconfort abdominal, constipație, căderea părului, pete albe pe piele (vitiligo), dureri osoase, dureri articulare, carii dentare, cefalee, tulburări de somn, depresie, infertilitate, avort spontan.
Atenție părinți!
  • Nu considerați problemele cu scaunul sau greutatea copilului "însoțitorii copilăriei". Mai bine verificați-l.
Suspectaţi și identificați!
  • Datorită introducerii în Alfa Diagnostica noilor tehnologii, costul diagnosticării  bolii celiace s-a micşorat  de peste 2 ori și, prin urmare, a devenit mai accesibil.
Costul testului integrat este de 350 lei, timpul de execuție este de 2 zile lucrătoare.
 
 “Omul trăiește nu numai cu pâine”
  • Unica metodă de tratament este ca pe tot parcursul vieții să fie respectată o dietă strictă fără gluten. Este necesar să se evite alimentele ce conţin grâu, secară și orz. Îngerarea chiar a fărîmiturilor de pe tabla de tăiere sau toster, poate provoca leziuni ale intestinului subțire.

Dar dacă e boala celiacă? - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical