încărcare ...
RO

GRIPĂ sau NU?

13.12.2019
Oamenii se îmbolnăvesc de gripă la orice vârstă. Însă celui mai mare risc sunt supuse femeile însărcinate, copii cu vârsta până la 5 ani, oamenii în etate și persoanele cu imunitatea scăzută, precum și personalul medical. Dintre cele 4 tipuri de virusuri gripale – А, В, С, D, epidemiile sezoniere sunt cauzate de tipul А, în special, de subtipul său – H1N1, care a cauzat pandemia gripei în anul 2009.
 
La majoritatea oamenilor, gripa trece în decurs de 7-10 zile. Dar de multe ori, duce la complicații grave și chiar la moarte. Acest lucru se întâmplă în special la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.
 
CUM STABILIM DIAGNOSTICUL
  • În primul rând, medicii iau în considerare acuzele pacienților de exemplu: ridicarea bruscă a temperaturii, tusea, dureri de cap, în  gât și dureri  musculare. Apoi, pentru a confirma  posibilul diagnostic de gripă sau o altă infecție medicul recomandă pacientului anumite teste rapide de laborator (expres - test).
PENTRU PRIMA DATĂ ÎN MOLDOVA
  • În laboratorul medical Alfa Diagnostica a fost implementat cu succes testul unical Xpert Flu / RSV pentru diagnosticul molecular al gripei, care este capabil să detecteze cu exactitate și rapid ambele tipuri de virusuri gripale – A, B. În plus față de virusul gripal, testul este deasemenea capabil să detecteze virusul sincițial respirator, care provoacă simptome asemănătoare gripei, ceea ce face dificilă distincția dintre ele. 
  • Xpert Flu / RSV îl ajută pe medic nu doar în tactica de tratament, dar, de asemenea pentru a evita administrarea medicamentelor inutile! 
KNOW-HOW
  • Până în prezent, testul Xpert Flu / RSV prin capacitățile sale  de diagnostic, este cel mai bun din lume, în comparație cu alte teste utilizate pentru diagnosticul gripei și virusul sincițial respirator.
 
Xpert Flu / RSV aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană (CE-IVD),
precum și de autoritatea americană de reglementare – FDA (Food and Drug Administration).

 
  • Timpul său de execuție este de doar 3 ore!
  • Materialul biologic cercetat este frotiul dinnas sau orofaringe.
  • Prețul testului este  – 2 000 lei
 
IMPORTANT!
Pregătire specială pentru efectuarea acestui test nu este necesară(însă înainte de efectuarea analizei nu se recomandă utilizarea spray-urile nazale).
Pacienților, ce l-i sa prelevat proba pentru analiză în laboratorul central de pe strada N. Testemițanu, 21, primesc rezultatul în timp de 3 ore, în filialele laboratorului din Chișinău – în aceiași zi, filiala din Bălți – a doua zi.

GRIPĂ sau NU? - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical