încărcare ...
RO
Infecţie necontrolabilă

Infecţie necontrolabilă

03.04.2017
Astfel uneori este numit virusul Epstein-Barr şi bolile generate de acesta. 90% din populaţia matură şi 60% din copiii cu vîrsta de pînă la 5 ani sunt infectaţi cu acest virus.
 
Ce pericol însoţeşte acest virus?
 
Virusul afectează ţesutul limfatic, adică, amigdalele, ganglionii limfatici, ficatul si splina. Cea mai frecventă boala care cauzeaza virusul Epstein-Barr este mononucleoza infecţioasă, uneori numită boala sarutului. Cel mai des aceasta afecteaza copiii mai mari de 3 ani, adolescenţii.
 
Virusul este transmis de la o persoană la alta odată cu saliva, adică în timpul sărutului, tusei sau strănutului. În dependenţă de imunitate, boala se poate manifesta peste o săptămînă, posibil şi peste 2 luni. 
 
Cum se manifestă boala
 
Inflamaţia amigdalelor generează angină, iar ţesutul adenoid inflamat din nas îl face pe copil să respire pe gură, iar noaptea, în general, să sforăie. Creşte temperatura corpului, apar dureri în gît, este greu de înghiţit, se observă o slăbiciune generală.  
 
Cum se confirmă diagnosticul
 
Baza diagnosticului – o constituie, desigur, analizele de laborator. În esenţă, testele depistează anticorpii la diferite proteine ale virusului. Pentru a nu identifica fiecare anticorp separat, fapt ce majorează costul examinării, experţii companiei germane EUROIMMUN au elaborat un biocip special, care soluţionează aceste probleme cu uşurinţă şi foarte rapid. Pe parcursul zilei. Acest fapt permite medicului să prescrie tratamentul corect şi în timp util.     
 
Şi în concluzie
 
Întăriţi imunitatea şi nu vă va fi frică de nici o infecţie. 

Infecţie necontrolabilă - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical