încărcare ...
RO
Bilirubina insidioasă

Bilirubina insidioasă

11.12.2017
Probabil, nu există nici o persoană care să nu audă de cuvântul "bilirubină". Nivelul ridicat al acesteia mai mulţi oameni asociază cu hepatita. Dar se pare că bilirubina poate fi majorată în mod constant în cazul unei maladii denumite în cinstea unui om de ştiinţă - sindromul Gilbert.

Fiecare a 12-a persoană este purtător al unei gene mutante, care este implicată în metabolismul bilirubinei, în consecinţă creşte în mod constant şi fluctuant nivelul sanguin al acesteia.

În ciuda faptului că sindromul Gilbert este o boală ereditară, el se manifestă după vîrsta de 16 ani şi mai târziu. Adesea, unicul simptom este icterul uşor al pielii sau sclerei ochilor. Uneori, urina este de culoare întunecă sau sînt dureri abdominale. Este prezentă senzaţia de oboseală.

Prezenţa sindromului Gilbert se confirmă printr -
un test genetic special. Până de curând, costul ridicat al testului şi-a limitat aplicarea la scară largă. Dar la moment, experţii Alfa Diagnostica au gasit posibilitatea de a reduce costurile cu mai mult de 2 ori (de la 2200 lei până la 900 lei) paralel cu reducerea termenului de efectuare până la 10 zile.

Ce ar trebui să cunoască oamenii cu sindrom Gilbert confirmat genetic?

În primul rând, pentru a nu permite fluctuaţiile mari ale bilirubinei - trebuie să evitaţi dietele cu repaus alimentar, diete hipocalorice şi stresul. Nu vă expuneţi către deshidratare, stres  şi asiguraţi-vă că dormiţi suficient.

În al doilea rând, având în vedere riscul crescut de apariţie a calculilor biliari, efectuaţi cu regularitate
ultrasonografie.

Şi, în sfârşit, în al treilea rând, trebuie să fiţi foarte atent în privinţa administrării anumitor medicamente în urma cărora sunt posibile reacţii toxice. Este vorba despre bine-cunoscut pentru fiecare persoana preparat analgezic - paracetamol, un antidepresiv – sertralină,  un preparat antihistaminic - desloratadina, şi un medicament anticanceros - irinotecan.

Bilirubina insidioasă - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical