încărcare ...
RO
Oboseală ieșită din comun

Oboseală ieșită din comun

03.10.2017
Fiecare dintre noi are stări de oboseală. Fiți de acord, avem și motive să fim obosiți. Desigur, în astfel de cazuri, cel mai bun remediu este odihna, fie o plimbare în pădure, fie o călătorie la mare. În acest mod ne revenim și suntem din nou în ordine.

Dar dacă timpul zboară, iar oboseala așa și nu trece? O lună, două, jumătate de an. În astfel de cazuri, medicii încep să se gândească la altceva, ceea ce oamenii de știință au numit sindromul de oboseală cronică.

Care este principala sa caracteristică?

Faptul că chiar și odihna îndelungată nu ușurează starea unei persoane. Mai mult, nu poate fi identificat niciun motiv medical care poate explica ceea ce se întâmplă.

Care alte simptome pot indica faptul că o persoană suferă de oboseală cronică?

Un somn prost și necalitativ, irascibilitate, amețeli. Adesea, temperatura corpului crește până la 38°C; Dureri în gât, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați, dureri articulare. Orice efort fizic provoacă oboseală severă.

Pentru a se convinge că într-adevăr vorbim despre acest sindrom complex, chiar și în prezența oboselii persistente, medicii ar trebui să examineze cu atenție pacientul, iar diagnosticul de laborator joacă un rol neprețuit în acest sens.

De ce? Pentru că este nevoie de excluderea unei serii de boli în cazul pacientului.

Și anume:
  • infecții și boli parazitare
  • boli ale sângelui și ale glandei tiroide
  • boli autoimmune
  • hepatitele virale
  • deficitul de vitamine și microelemente
Există un tratament pentru sindromul de oboseală cronică? Desigur că da. Deși acest tratament nu este deloc ușor și întotdeauna individual.

Oboseală ieșită din comun - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical