încărcare ...
RO
Primul test din lume pentru detectarea anticorpilor neutralizanți SARS-CoV-2

Primul test din lume pentru detectarea anticorpilor neutralizanți SARS-CoV-2

28.09.2020
Agitația pe marginea subiectului anticorpilor pe care organismul îi direcționează pentru lupta cu coronavirusul nu dispare - un număr tot mai mare de persoane care au fost bolnavi (și nu numai) sunt testați pentru anticorpi, fiind motivați de o multitudine de cauze, dar, în primul rând, pentru a evalua imunitatea. Răspund oare testele de laborator la toate întrebările? Astăzi, când au trecut mai mult de șase luni de la începutul epidemiei, rolul anticorpilor produși de către sistemul imun împotriva SARS-CoV-2 a devenit clară. S-a dovedit că există diferite categorii de anticorpi.
 

Anticorpi care LEAGĂ virusul
  • Anume acest grup heterogen de anticorpi, este testat, astăzi, pe scară largă în laboratoarele medicale.
Întrucât acești anticorpi sunt direcționați împotriva diferitelor proteine ​​receptor (N, S) ale virusului, detectarea lor indică, în primul rând, contactul persoanei cu virusul, în al doilea rând, ajută medicii să evalueze mai exact momentul infectării și faza procesului. Funcția de asigurare a imunității în cazul anticorpii care leagă virusul este absentă, iar plasma celor care s-au recuperat de COVID-19 și care conțin acești anticorpi este potențial ineficientă.
 
Anticorpi care NEUTRALIZEAZĂ virusul
  • Tradițional, acești anticorpi sunt determinați numai în laboratoare ultra specializate, echipate să lucreze cu viruși și culturi vii, iar tehnologia în sine este biologic periculoasă și nu se aplică pentru practica clinică de rutină.
Acest tip de anticorpi este singurul care are funcția de a bloca legarea SARS-CoV-2 cu receptorul ACE (enzima de conversie a angiotensinei) pe suprafața celulei umane, ceea ce înseamnă că previne pătrunderea virusului în celulă și respectiv, dezvoltarea bolii. De fapt, acești anticorpi neutralizează activitatea virusului și formează imunitate, iar plasma donatoare care le conține are potențial terapeutic. Prin urmare, cel mai important, stimularea sistemului imun pentru a produce anticorpi neutralizanți este scopul final al vaccinării pentru a preveni COVID-19.
 
Testele de laborator disponibile în comerț nu pot face diferența între anticorpii neutralizanți și anticorpii de legare.
 
Primul test din lume pentru detectarea anticorpilor neutralizanți
  • Alfa Diagnostica, unul dintre primii din Europa, care a început determinarea de laborator a anticorpilor cu funcție de neutralizare utilizând o tehnologie brevetată, implementată într-o platformă pentru imunoanaliză de rutină și, cel mai important, fără a fi nevoie să se utilizeze materiale biologice vii și echipamente de protecție specială. Rezultatele testului corelează perfect cu rezultatele obținute prin testul clasic de neutralizare pe culturi vii infectate cu SARS-CoV-2.
  • La baza primul test funcțional din lume, stă imitarea interacțiunii unui virus surogat recombinant (S1-RBD) cu un receptor de celule recombinante (ACE). La prezența anticorpilor neutralizanți în proba pacientului, legarea S1-RBD și ACE este blocată (nu se produce nicio reacție între ei) și invers, care este detectată în mod clar de sistemul de testare.
  • Un rezultat pozitiv al testului indică faptul că pacientul are anticorpi eficienți care pot neutraliza activitatea virusului, ceea ce este o dovadă a prezenței imunității în perioada de timp curentă. Trebuie de subliniat faptul că, detectarea anticorpilor neutralizanți nu înseamnă că măsurile individuale de prevenire a infecției pot fi ignorate.
  • Statutul de reglementare al CE-IVD permite utilizarea sistemului de testare pentru diagnosticarea clinică în țările Uniunii Europene.
Primul test din Moldova pentru măsurarea concentrației de anticorpi
  • Alfa Diagnostica a început, de asemenea, testarea pacienților pentru a determina concentrația anticorpilor care leagă virusul, instrument util pentru evaluarea gradului de activare a sistemului imun ca răspuns la prezența virusului.
  • Statutul de reglementare al CE-IVD permite utilizarea sistemului de testare pentru diagnosticarea clinică în țările Uniunii Europene.

Primul test din lume pentru detectarea anticorpilor neutralizanți SARS-CoV-2 - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical