încărcare ...
RO
Sânge în urină. Tumoare a vezicii urinare?

Sânge în urină. Tumoare a vezicii urinare?

13.12.2019
Anual în Moldova, peste 300 de persoane se îmbolnăvesc de cancer al vezicii urinare. Boala este de 3 ori mai frecventă la bărbați decât la femei. Pentru Europa, aceste cifre sunt și mai triste – 125 000 de oameni!
 
Unul dintre principalii factori de risc se consideră fumatul! De asemenea, vârsta și activitatea profesională în industria cauciucului, a vopselei și a lacurilor, a hârtiei și a produselor chimice. În mod curios, debutul dezvoltării bolii este parțial determinat de momentul de contact între cancerigenul excretat în urină și mucoasa vezicii urinare. Adică, cu cât acest timp este mai scurt, cu atât riscul este mai mic. Din acest motiv, golirea la timp a acestuia poate fi considerată o măsură standard de prevenire. În special pentru șoferii de cursă lungă, atunci când apare dorința de a urina, aceștia nu au posibilitatea de a goli vezica urinară.

Primele suspiciuni
  • Este dificil de suspectat tumoarea, deoarece orice tulburare urinară poate apărea și cu boli urologice benigne (prostatita, cistita, adenom, infecție sau urolitiază).
Simptomele bolii
  • Principalele semne, deși nu sunt obligatorii a cancerului vezicii urinare sunt: apariția sângelui în urină și urinare dureroasă frecventă.
Concentrare pe simptome?
  • Nu! Cu siguranță “astfel de simptome nu se merită de așteptat” –  90% dintre persoanele care au ca simptom clinic prezența sângelui în urină, nu sunt bolnavi de cancer al vezicii urinare. Însă ignorarea acestui fapt duce la anxietate și la stres sever fiecărei persoane.
Excludeți suspiciunile
  • Pentru prima dată în Moldova, în centrul medical Alfa Diagnostica a fost implementat cu succes testul - Xpert Bladder Cancer Detection pentru detectarea cancerului vezicii urinare. Tehnologia patentată  se bazează pe determinarea în urină a cinci markeri moleculari dovediți ai cancerului cu un grad scăzut și înalt de agresivitate.
Valoarea specială a testului este că rezultatul său negativ
indică absența cancerului cu o probabilitate de 98%!
 
De asemenea, testul poate detecta recidive la pacienții care au avut deja cancer de vezică urinară. Timpul său de execuție este de doar 3 ore! Testul se efectuează din urină și nu necesită pregătire specială. Prețul testului – 000 леев
 
IMPORTANT!
  • Pacienților, ce l-i sa prelevat urina pentru analiză în laboratorul central de pe strada N. Testemițanu, 21, primesc rezultatul în timp de 3 ore, în filialele laboratorului din Chișinău – în aceiași zi, filiala din Bălți – a doua zi.

Sânge în urină. Tumoare a vezicii urinare? - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical