încărcare ...
RO
Testul farmacogenetic RightMed

Testul farmacogenetic RightMed

14.10.2017

TESTUL FARMACOGENETIC REPREZINTĂ UN NOU PRINCIPIU DE ALEGERE A MEDICAMENTELOR ȘI DOZELOR ACESTORA
ÎN CONFORMITATE CU GENOTIPUL PACIENTULUI

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, medicamentele nu sunt deloc eficiente în cazul a 40 la sută dintre pacienți! Știința explică acest lucru în felul următor - diferențele genetice dintre oameni reprezintă principalul motiv pentru o reacție farmacologică diferită apacienților la același medicament. Studiul markerilor genetici care controlează metabolismul medicamentelor în organismul uman a condus la crearea unor teste farmacogenetice care să estimeze reacțiile umane la medicamente.
 
Doctori din Statele Unite și Europa au început deja să utilizeze testele farmacogenetice pentru a-și trata pacienții. Având în vedere noile realități în dezvoltarea medicinei personalizate, compania de diagnostic Alfa Diagnostica a adus în Moldova primul test farmacogenetic RightMed, care analizează caracteristicile genotipului pacientului și oferă o interpretare clară și sistematică a datelor sale farmacogenetice.
 
Informațiile obținute sunt destinate să ajute medicul deja astăzi și pe viitor să ia decizii corecte cu privire la medicamentele recomandate, pentru a face tratamentul cât mai eficient și mai sigur.

TESTUL RIGHTMEDESTE NECESAR

  • PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI EFICIENȚA MEDICAMENTELOR
  • PENTRU A REDUCE EFECTELE SECUNDARE ALE MEDICAMENTELE
  • PENTRU A LIMITA REACȚIILE NEDORITE ALE MEDICAMENTELOR
  • PENTRU A PREVENI INTERACȚIUNILE NEDORITE CU ALTE MEDICAMENTE

AVANTAJELE TESTULUI RIGHTMED

22 DE GENE340 DE PREPARATE MEDICALE28 DE INDICAȚII MEDICALE MAI IMPORTANTE

migrenă acută, alergii, boala Alzheimer, terapie antiplachetară, aritmie, Infecție bacteriană, cancer, hipercolesterolemie, tulburări de somn, renunțarea la fumat, inhibarea coagulării, hiperplazia prostatică benignă, hipertensiune, imunosupresia, convulsii, depresie/anxietate, hepatita cronică virală C, prevenirea migrenei, diabet, infecție fungică, gută, boala de reflux gastroesofagian, hiperactivitatea vezicii urinare, infecția cu HIV, psihoză, poliartrita reumatoidă, boala Parkinson, sindromul durerii cronicei

RAPORTUL RIGHTMED
COMPLET

Examinează 22 de gene și peste 340 de medicamente răspândite

PERSONALIZAT
O resursă pe termen lung care combină informațiile genetice, istoricul medicamentelor și interacțiunile dintre preparatele medicamentoase

SIGUR
Se bazează pe date clinice supravegheate de Clinica Mayo, etichetarea FDA, CPIC, alte ghiduri profesionale și cercetare 

COMOD
Generează rapoarte statice și interactive pentru un suport la adoptarea deciziilor clinice :

  • UTILIZAȚI ÎN CONFORMITATE CU PRESCRIPȚIA MEDICULUI
  • UTILIZAȚI CU ATENȚIE
  • UTILIZAȚI CU ATENȚIE SPECIALĂ

Nivelul interacțiunii dintre gene și medicamente este prezentat într-un format simplu:

  • ROȘU (interacțiune puternică)
  • GALBEN (interacțiune moderată)
  • VERDE (interacțiune minimă)

IMPORTANT
REZULTATELE TESTULUI POT FI UTILIZATE PE PARCURSUL MAI MULTOR ANI. ÎNTRUCÂT LA BAZA TESTULUI SE AFLĂ ADN-ul PACIENTULUI, DECIZIILE LUATE ÎN BAZA LUI VOR FI EXACTE ÎN PERSPECTIVĂ IMEDIATĂ.

Raportul standart RightMed (demo). Din 2018 in raportul standart sunt incluse preparatele folosite în tratamentul maladiilor oncologice.

INFORMAȚIE SUPLIMENTARĂ
Materialul biologic pentru cercetare
Celulele epiteliului de pe suprafața interioară a obrazului (raclajul bucal).
 
Pregătirea 
Cu 30 de minute înainte de test, nu trebuie să mâncați, să beți, să fumați, să vă curățați dinții, să utilizați antiseptice igienice sau medicale.

Costul testului
7500 lei
 
Timpul de executare a testului
20 zile lucrătoare

Raportul cu rezultatele testului
Raportul poate fi obținut la o adresă de e-mail sau poate fi preluat personal de la Alfa Diagnostica
 
Despre test

Testul farmacogenetic RightMed este un produs inovativ al companiei OneOme (SUA). Dezvoltarea testului a fost efectuată de un grup științific de experți de top în domeniul farmacologiei, bioinformaticii și geneticii de la Mayo Clinic și compania OneOme. Au fost generalizate și analizate informațiile din literatura științifică și din bazele de date ale PharmGKB și Lexicomp. Baza de date și rapoartele au fost dezvoltate pe o platformă tehnologică strict testată pentru genotipare, fiind folosiți algoritmi complecși de gene multiple. În baza de date au fost incluse numai acele medicamente care îndeplinesc cerințele nivelului de dovezi determinat de experți.
 

Alfa Diagnostica - distribuitor oficial al OneOme în Moldova

Testul farmacogenetic RightMed - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical