încărcare ...
RO
​Vitamina care adesea nu ne ajunge

​Vitamina care adesea nu ne ajunge

19.08.2018
Cu toții locuim în însorita Moldova și nici nu ne putem închipui că organismului nostru nu-i ajunge vitamina D. Doar 90% al acestei vitamine se formează în organismul nostru anume sub acțiunea razelor solare. Restul de 10% le primim din alimente (pește gras, ficat).
 
Importanța excepțională

Carența vitaminei D duce la dezvoltarea depresiei de iarnă, melancolie, oboseală și crampe musculare, sângerarea gingiilor și sensibilitatea crescută la infecții. Crește riscul apariției diabetului zaharat, bolii hipertonice, tumorilor de intestine, prostată, glandelor mamare și desigur al osteoporozei. Cu înaintarea în vârstă, carența vitaminei D favorizează dezvoltarea demenței, iar la copii, apariția rehitismului, deformarea oaselor scheletului și a craniului. Bolile ficatului la fel pot favoriza deficitul vitaminei D, deoarece anume în ficat forma inctivă al acestei vitamine se transformă în forma sa activă.
 
Cum măsurăm vitamina D
 
Fiecare medic știe că, pentru diagnostic, determinarea fracției libere al oricărui hormon e mult mai importantă decât determinarea cantității totale. Până la momentul actual nici un laborator nu avea posibilitatea să determine anume fracția liberă a vitaminei D.
 
Atenție – fracția liberă a vitaminei D deja și în Moldova!
 
La începutul anului 2018 în Europa a fost inaugurat primul și unicul test care determină fracția liberă a vitaminei D. La rândul nostru, ne bucurăm să vă aducem la cunoștință că în Moldova, acest test unical se efectuează doar în laboratorul medical Alfa Diagnostica.
 
Determinarea fracției libere a vitaminei D este importantă anume la gravide, femeile ce administrează conraceptive orale, la cei cu patologia ficatului și a rinichilor.

​Vitamina care adesea nu ne ajunge - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical