încărcare ...
RO

VITAMINA SOARE

20.06.2017
Noi locuim într-o Moldovă însorită şi, pe bună dreptate,bănuim că nu ar trebui să avem probleme cu insuficienţa vitaminei D. Totuşi, această vitamină în proporţie de 90% se formează în organism sub influenţa razelor solare. 
 
De ce totuşi în prezent medicina mondială acordă o atenţie atât de sporită vitaminei D? Deoarece aceasta este extrem de importantă pentru organismul nostru. Judecaţi şi singuri!
 
Cu deficitul acesteia se asociază depresia de iarnă şi melancolia, oboseala şi crampele musculare, sângerarea gingiilor şi sensibilitatea sporită la infecţii. Mai mult ca atât, odată cu deficitul vitaminei D creşte riscul de diabet zaharat, hipertensiune arterială, tumori la colon, prostată, glande mamare şi, desigur, de osteoporoză.
 
Dovezile ştiinţifice recente denotă faptul că insuficienţa vitaminei D contribuie, de asemenea, la dezvoltarea demenţei odată cu înaintarea în vârstă.  Apropo, odată cu înaintarea în vârstă, în general se diminuează capacitatea organismului de a sintetiza această vitamină sub influenţa razelor solare.
 
La copii, mamele evident că cunosc, deficitul de vitamina D duce la dezvoltarea rahitismului, deformarea oaselor corpului şi capului.
 
Problemele hepatice, de asemenea, pot provoca deficitul acesteia, pe motiv că, anume în ficat, vitamina D din starea sa iniţială neactivă se transformă în starea activă.  
Amintim că, doza zilnică de vitamina D constituie aproximativ 20 mcg. Cea mai mare cantitate de vitamina D se conţine în peştele gras şi ficat.
 
Şi, în sfârşit
Veţi face organismului Dvs. o mare favoare dacă veţi vizita laboratorul pentru un test privind nivelul vitaminei D în organism.  

VITAMINA SOARE - Alfa Diagnostica | Laborator Medical

Alfa Diagnostica

laborator medical

,Alfa Diagnostica, laborator medical